Migająca tylna prawa lampa po uruchomieniu silnika

2000-2006 | silnik: S54
Yacek

Migająca tylna prawa lampa po uruchomieniu silnika

Post autor: Yacek » śr lip 28, 2010 23:57

Czy spotkał się ktoś z mruganiem prawej tylnej lampy chwilę po uruchomieniu silnika ?
Poprzedni właściciel twierdził, że to test świateł, ale u nikogo się z czymś takim nie spotkałem.

kosiniak

Re: Migająca tylna prawa lampa po uruchomieniu silnika

Post autor: kosiniak » czw lip 29, 2010 18:01

to chyba cos z masa, mi potrafia mrugac obie :)

Awatar użytkownika
Matej79
Auto: M3 e46 Competition

Post autor: Matej79 » czw lip 29, 2010 23:20

Jak masz założone diody a fabrycznie były żarówki to mrugają,przynajmniej u mnie tak było w e46 '01.Komputer wysyła impuls by sprawdzic czy żarówki nie są przepalone,zarówka od tego nie zaświeci sie ale dioda mrugnie.Ja przeprogramowywałem LCM (moduł świateł) i był spokój

Yacek

Post autor: Yacek » pt lip 30, 2010 17:59

Matej79 pisze:Jak masz założone diody a fabrycznie były żarówki to mrugają,przynajmniej u mnie tak było w e46 '01.Komputer wysyła impuls by sprawdzic czy żarówki nie są przepalone,zarówka od tego nie zaświeci sie ale dioda mrugnie.Ja przeprogramowywałem LCM (moduł świateł) i był spokój
Tak, mam diody, ale jakiejś niemieckiej firmy i niby błędów do kompa nie dają, ale faktycznie Twoja teoria jest prawdopodobna, dziwne tylko, ze prawa, a może po prostu prawą akurat zauważyłem.

Awatar użytkownika
Matej79
Auto: M3 e46 Competition

Post autor: Matej79 » pt lip 30, 2010 21:15

Ja miałem założone ori od polifta,błedów nie wywalało ale co dziwne prawy kierunek mrugał normalnie a lewy dwa razy szybciej tak jakby żarówka była przepalona.Prowizorycznie dołożyłem w bagażniku dodatkową żarówkę i wtedy mrugało normalnie.Po przeprogramowaniu kierunek był normalnie-bez żarówki dodatkowej

ODPOWIEDZ